7 bra anledningar till varför man bör ha en smartphone | Teknik blogg

Teknik blogg

Annons

7 bra anledningar till varför man bör ha en smartphone

smartphone

Att vi befinner oss i en boom när det kommer till smartphones är ingen överdrift. Oavsett om vi sitter på bussen eller på ett fik pillar vi flitigt på mobilen. Användandet av smartphones har dessutom fått en central roll i vardagen, både inom arbetslivet och det privata. Vi kommunicerar med våra nära och kära via sociala medier, chatter och sms istället för traditionella samtal och i jobbet möjliggör de smarta telefonerna för oss att jobba obehindrat så länge vi har uppkoppling. Hur man väljer smartphone är olika från person till person och vilken som är den bästa mobilen är svårt att säga eftersom alla inte använder mobilen till samma ändamål. En prisvärd mobil går dock att hitta oavsett om man föredrar Apple eller Android.

En del vill hävda att smartphones är en distraktion som inte är till någon större nytta, men faktum är att det finns bra anledningar som klart visar på motsatsen.

1. Ett kontor – inte ett måste!
Tack vare smartphones är ett fast kontor inte längre ett måste även om det så klart fortfarande finns fördelar med att ha ett centralt säte. Det är helt enkelt ingen nödvändighet för att verksamheten ska fungera då smidiga appar och program till smartphones idag gör mobilen till ett bärbart kontor.

Dropbox är en tjänst helt rätt i en tid av ”molnbaserad arkivering” där dokument och filer smidigt sparas och öppnas oberoende var man befinner sig så länge man har uppkoppling. Det är dessutom en team-vänlig tjänst där man enkelt kan dela filer med andra medarbetare eller kunder och det bästa av allt är att man automatiskt kan synka alla enheter så att samtliga dokument alltid backas upp med en kopia i ”molnet”.

2. Din personliga assistent
En smartphone som används i arbetet fungerar i praktiken som en slags personlig assistent som i stort sett utför allting förutom att koka kaffe. Dagens mobiler är framtagna för att underlätta vardagen, ZTE Blade s6 är en av dem och anses av många vara den bästa Android telefonen på marknaden just för företag. Den som reser mycket i sitt arbete har många fördelar med att använda smartphone då den planerar resan på olika sätt. Genom praktiska appar kan man enkelt ladda ned sin e-biljett och checka in direkt vid disken via mobilen. Tidigare nämnda ZTE blade s6 är dessutom en utmärkt mobil för den som ofta befinner sig på resande fot då den erbjuder en perfekt skärm och upplösning för exempelvis spel -och filmunderhållning.

3. Din smartphone lär dig nya saker
När du bär med dig din smartphone har du automatiskt tillgång till uppslagsverk i olika skepnad. Det är helt enkelt ett praktiskt verktyg som på ett smart sätt löser småproblem som uppstår lite här och där i vardagen och arbetslivet. Inte att glömma är tillgången till Youtube-tutorials när man sitter i knipa med att förstå sig på en montering eller annan teknisk lösning. ZTE blade s6 är en utmärkt smartphone nä det kommer till att se klipp eller tutorials då skärmupplösningen är optimal.

4. Den hjälper dig att utföra betalningar
I takt med att näthandeln ökar har så klart betalningsmetoderna utvecklats i modern riktning med utgångspunkt i dagens smartphones. Med en mobilanpassad finess sköter man nu för tiden alla typer av transaktioner direkt med telefonen, det finns bland annat så kallade e-plånböcker eller det i Sverige så utbredda ”Swish-systemet”.

5. Samarbeta närmare och oftare
Oavsett var du befinner dig har du tack vare din smartphone möjlighet att samarbeta med dina kollegor och medarbetare. Till och med chefen kan känna sig lugn under semestern då denne enkelt kan finnas tillhands via exempelvis mail, chatt eller Skype via sin smartphone med uppkoppling.

6. Nätverka med din smartphone
Sociala medier och nätverk som Facebook och LinkedIn har idag väl utvecklade smartphoneversioner, vilket gör det möjligt att nätverka var man än befinner sig. Låt säga att du befinner dig på ett branschevent där du möter folk från olika företag, då kan du på några klick få fram information kring både företagen och personerna i fråga, vilket så klart kan vara ett stort plus när man konverserar och nätverkar.

7. Det optimala fickverktyget
En smartphone kan vara räddaren i nöden på många sätt utan att det behöver handla om att ringa eller skicka meddelande. När strömmen går hemma kan du snabbt få lyse genom telefonens ficklampa och behöver du snabbt göra en beräkning kan du använda den inbyggda miniräknaren för att nämna några fiffiga funktioner. Dagens smartphones fungerar även som musikspelare då musiksajter som Spotify och iTunes har synkande program för dessa enheter.

Här har du alltså sju anledningar till att det är en bra idé att skaffa en smartphone. Har du ännu inte investerat i en kanske det börjar bli dags nu?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats